Facebook像素追踪代码

📞: + 86-18621535697             📧: export81@huaxia-intl.com

Logo i kinesisk rustfrit stål

Fremskridt for smelteprocesteknologi i rustfrit stål i Kina

På nuværende tidspunkt er Kina et stort land inden for produktion og forbrug af rustfrit stål. Der er mange typer af rustfrit stål, og forskellige smelteprocesser er blevet dannet i henhold til brugen af ​​ståltyper og råmaterialer. I de senere år har Kinas rustfri stålsmelteteknologi udviklet sig i retning af at forbedre produktiviteten, forenkle processer, reducere produktionsomkostningerne og forbedre kvaliteten af ​​smeltet stål og har løbende optimeret råmaterialer og procesudstyr.

Resuméet er opdelt i tre smelteprocesser
På nuværende tidspunkt er smelteprocessen til fremstilling af rustfrit stål i verden hovedsageligt opdelt i en-trinsmetode, to-trinsmetode og tretrinsmetode. Blandt dem tegner to-trins-processen af ​​EAF + AOD (bueovn + argon-iltraffineringsovn) sig for omkring 70%, og tre-trinsprocessen 20%. Da smeltet jern med lavt fosforindhold er meget udbredt i produktionen af ​​rustfrit stål, bliver den nye et-trins smelteproces af rustfrit stål også vedtaget af flere og flere virksomheder, der producerer rustfrit stål.

Et-trins smelteproces af rustfrit stål
Den tidlige et-trins smelteproces af rustfrit stål refererer til processen med smeltning, afkulning, reduktion og raffinering af skrotstål i en elektrisk ovn og smeltning af ladningen til rustfrit stål i et trin. Med den kontinuerlige udvikling af raffineringsprocessen udfases denne et-trins smelteproduktionsproces, der kun bruger en elektrisk ovn til at smelte rustfrit stål, gradvist ud på grund af den lange smeltecyklus, lav driftshastighed og høje produktionsomkostninger.
Ved løbende at modificere brugen af ​​lavfosfor- eller affosforiseret smeltet jern i stedet for stålskrot er der dannet en ny et-trins smelteproces. Sammenlignet med tidligere er man at reducere investeringerne. Den anden er at reducere produktionsomkostningerne. Den tredje er at reducere omkostningerne til ingredienser, reducere energiforbruget og forbedre renheden af ​​smeltet stål. Det er særligt økonomisk til smeltning af 400-serien af ​​rustfrit stål.

To-trins smelteproces af rustfrit stål
Den repræsentative procesrute for to-trins rustfrit stål er EAF → AOD, EAF → VOD (bueovn → VOD vakuumraffineringsovn). Kapaciteten af ​​EAF → AOD-processen tegner sig i øjeblikket for omkring 70% af verdens rustfri stålkapacitet. EAF-ovnen bruges hovedsageligt til at smelte skrotstål og legeringsråmaterialer til fremstilling af forsmeltninger af rustfrit stål. Forsmeltningerne af rustfrit stål kommer ind i AOD-ovnen for at smelte til kvalificeret rustfrit stålsmeltet stål.
Den to-trins smelteproces af rustfrit stål er meget udbredt i produktionen af ​​forskellige serier af rustfrit stål. Dens fordele omfatter elektriske ovne kræver ikke høje råmaterialer, produktionscyklussen er lidt kortere end et-trins processen, og de har god fleksibilitet 95% af rustfrit stål sorter.

 

Tre-trins smelteproces af rustfrit stål
Den grundlæggende proces i tretrinsmetoden er primær raffineringsovn → dobbeltblæst konverter / AOD-ovn → vakuumraffineringsenhed. Tretrinsmetoden er en avanceret metode til smeltning af rustfrit stål. Kvaliteten af ​​produktet er god, og det er velegnet til specialiserede producenter og også til fremstilling af rustfrit stål i United Iron and Steel Enterprises.
Tretrinsmetoden af ​​rustfrit stål er baseret på totrinsmetoden, som tilføjer et trin med dyb afkulning. Fordelene ved smelteprocessen. For det første er arbejdsfordelingen i hvert trin klar, produktionsrytmen er hurtig, og driften er optimeret. Den anden er den høje produktkvalitet. Indholdet af nitrogen, brint, oxygen og indeslutninger er lavt, og der kan produceres en lang række varianter. For det tredje kan smeltet jern bruges, og kravene til råvarer er ikke høje, og valget af råmaterialer er fleksibelt.

LoadingForsendelse

Indlægstid: 23-2020-XNUMX

Få et gratis tilbud

Stol på, at vi er dine fremragende leverandører af rustfrit stål, vi svarer inden for 12 timer.
Eller du kan sende en e-mail til os direkte. (export81@huaxia-intl.com)