Facebook像素追踪代码

📞: + 86-18621535697             📧: export81@huaxia-intl.com

Logo i kinesisk rustfrit stål

Rustfrit stål har trængt ind i alle aspekter af vores liv, og 304 rustfrit stål er almindeligt kendt som fødevaregodkendt rustfrit stål. I dag promoverer virksomheder ofte 316 rustfrit stål, men hvad er forskellene mellem 304 og 316 rustfrit stål? I denne artikel vil vi forsøge at besvare dette spørgsmål.

Forskelle mellem 304 og 316 rustfrit stål
Forskelle mellem 304 og 316 rustfrit stål

Rustfrit stål er en slags legeret stål

Det såkaldte "rustfrit stål", vi normalt omtaler, kaldes faktisk "rustfast syrefast stål". For at forhindre stål i at ruste, er det faktisk meget enkelt at tilføje nogle metalurenheder for at danne et legeret stål (såsom tilsætning af krom). Ikke rust betyder dog kun, at den ikke bliver korroderet af luften, som stadig er for svag. Derfor har vi også brug for, at det er modstandsdygtigt over for kemisk korrosion, hvorfor "rustfast syrefast stål" blev opfundet. For at lave rustfast syrefast stål skal der tilføjes mange typer metaller, og forskellige metalformler danner forskellige typer rustfrit stål.

Både 304 og 316 rustfrit stål er austenitisk rustfrit stål

Rustfrit stål klassificeres ofte efter sin struktur i martensitisk stål, ferritisk stål, austenitisk stål, austenitisk-ferritisk (duplex) rustfrit stål og nedbørshærdende rustfrit stål. Derudover kan det også klassificeres efter dets sammensætning i krom rustfrit stål, krom-nikkel rustfrit stål og krom-mangan-nitrogen rustfrit stål. Blandt dem har austenitisk rustfrit stål den bedste omfattende ydeevne og er ikke-magnetisk, så det er mest udbredt i vores daglige liv. 304 og 316 rustfrit stål er begge austenitisk rustfrit stål.

304 og 316 rustfrit stål

304 rustfrit stål har stærk korrosionsbestandighed og er klassificeret som et "food-grade" metal efter nationale standarder, hvilket betyder, at det er velegnet til normal kontakt med vand, te, kaffe, mælk, salt, sauce, eddike osv. 316 rustfrit stål er en yderligere opgradering baseret på dette, med stærkere korrosionsbestandighed. Det kan modstå forskellige stærke syrer og baser foruden salt, sauce, te osv. Desuden har 316 rustfrit stål bedre tilpasningsevne til miljøet, og dets korrosionsbestandighed påvirkes ikke af høje eller lave temperaturer. Imidlertid er produktionsomkostningerne for 316 rustfrit stål højere, hvilket resulterer i højere priser.

Flere almindelige 304 og 316 rustfri stålkvaliteter

  1. 304: altså 18/8 rustfrit stål. Produkter som korrosionsbestandige beholdere, service, møbler, rækværk og medicinsk udstyr. Standardsammensætningen er 18% chrom og 8% nikkel. Det er et ikke-magnetisk rustfrit stål, der ikke kan ændres i sin metallografiske struktur gennem varmebehandling. GB mærke er 06Cr19Ni10.
  2. 304 L: har samme egenskaber som 304, men har lavere kulstofindhold og er mere korrosionsbestandig og nem at varmebehandle, men har dårligere mekaniske egenskaber.
  3. 304 N: har samme egenskaber som 304, som er nitrogenholdigt rustfrit stål, der tilfører nitrogen for at forbedre stålets styrke.
  4. 316: Efter 304 er det den næstmest anvendte stålkvalitet, hovedsagelig brugt i fødevareindustrien, ur- og urtilbehør, den farmaceutiske industri og kirurgisk udstyr. Det tilføjer molybdæn for at opnå en speciel anti-korrosionsstruktur. Det bruges også som "skibsstål" på grund af dets bedre korrosionsbestandighed over for klorider end 304. SS316 bruges normalt i genbrugsanlæg for nukleart brændsel.
  5. 316 L: På grund af lavt kulstofindhold er det mere korrosionsbestandigt og let at varmebehandle, produkter som kemisk behandlingsudstyr, atomkraftgeneratorer og kølemiddelopbevaringstanke.

Resumé

Når man tager omkostningseffektivitet i betragtning, er 304 tilstrækkeligt til fødevaregodkendt stål og har næsten ingen defekter. At bruge 316 til dette formål er overkill, da den ekstra styrke, som 316 giver sammenlignet med 304, ikke er mærkbar. Derfor kan forbrugerne vælge produkter baseret på deres behov og omkostningseffektivitet for at træffe en informeret beslutning om passende produkter.

Tak, fordi du læste vores artikel, og vi håber, at den kan hjælpe dig med at vide, hvad forskellene er mellem 304 og 316 rustfrit stål. Hvis du vil finde mere information om 304 og 316 rustfrit stål, vil vi råde dig til at besøge Sino rustfrit stål for mere information.

Som en førende leverandør af 304 og 316 rustfrit stål på verdensplan giver Sino Stainless Steel kunder højkvalitets 304 og 316 rustfrit stål, rustfrit stål sekskantstænger, varmvalsede spoler i rustfrit stål, farvede rustfri stålplader, rustfrit stål perforerede pladervinkelstænger i rustfrit stål, koldvalsede præcisionsbånd i rustfrit stål, rustfrit ståltrådog prægede rustfri stålplader til en yderst konkurrencedygtig pris.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Få et gratis tilbud

Stol på, at vi er dine fremragende leverandører af rustfrit stål, vi svarer inden for 12 timer.
Eller du kan sende en e-mail til os direkte. (export81@huaxia-intl.com)